De stacaravan klaarmaken voor de winter.
De meeste caravans worden in de winter niet bezocht. Daarom is het extra belangrijk er voor te zorgen dat uw caravan ‘winterklaar’ is. Dit houdt in dat uw caravan zo is afgesloten dat de kans op schade door temperaturen onder het vriespunt en door afwezigheid van regelmatige controle tot een minimum beperkt wordt. Niemand zit te wachten op bevroren waterleidingen of vochtplekken.

Caravan afsluiten voor de winter.

Het winterklaar maken van uw chalet of caravan doen wij graag voor u. Ieder jaar aan het einde van het campingseizoen plannen wij een aantal weken in om campings op Schouwen-Duiveland te bezoeken om caravans af te sluiten. Dit kunnen we ook voor u doen.

Bij het afsluiten van de caravan voor de winter zorgen wij er voor dat het water is afgesloten en er geen water meer in de leidingen zit. Zo voorkomt u bevroren (en daardoor kapotgesprongen) leidingen. Ook de doucheslang wordt ontdaan van water en doorgeblazen. Het water in de geiser wordt verwijderd en de cv wordt afgevuld met antivries en indien gewenst uitgeschakeld. De stortbak van het toilet wordt zo ver als mogelijk geleegd en hier wordt antivries in achtergelaten. Dit laatste doen we ook in de wastafel en douchebak.

In overleg kunnen ook de elektriciteit en gastoevoer worden afgesloten, zodat u geen onnodige kosten heeft van bijvoorbeeld een koelkast die toch leeg staat gedurende de winterperiode.

Zelf winterklaar maken van de caravan

Bovenstaande handelingen kunt u ook zelf verrichten. De ervaring is echter dat dit met de juiste apparatuur en ervaring een stuk sneller gaat en dat het inpakken van de laatste spullen eigenlijk al genoeg werk oplevert. Ongeacht of u het winterklaar maken zelf gaat doen of door ons laat doen, willen we u nog een paar tips meegeven.

-       Zorg dat er ventilatie is. Dit kunt u doen door er voor te zorgen dat alle luchtroosters, binnendeuren en kastdeurtjes open zijn. Hiermee voorkomt u schimmelvorming.

-       Plaats vochtvreters in uw caravan. Bent u in de loop van de winter in de buurt van de camping? Vervang de vochtvreters dan even.

-       Laat uw koelkast op een kiertje staan. Ook in de koelkast kan schimmel ontstaan en dat is geen prettig begin van volgend seizoen.

-       Haal uw rug- en zitkussens van de wand af en zorg dat uw matras kan ademen. Leg eventueel een laken over de kussens tegen verkleuring.

-       Sluit de gordijnen niet helemaal zodat het winterzonnetje de caravan kan laten drogen.

-       Zeker in Zeeland kan de wind aardig huishouden. Laat geen losse spullen achter in de tuin en zorg dat de onderzijde van de caravan bedekt is.

Uw caravan in Zeeland winterklaar laten maken?

U kunt dit regelen via ons contactformulier, of door even te bellen. We ontzorgen u graag!

 

Prijzen voor het winterklaar maken van een caravan / chalet vindt u hier.